<![CDATA[AMIT - Blog]]>Sat, 20 Jan 2018 02:37:24 -0500Weebly<![CDATA[Így tedd rá! 2017. június 9., new york-i Magyar Ház]]>Sat, 06 May 2017 14:13:25 GMThttp://amit-ny.org/blog/igy-tedd-ra-2017-junius-9-new-york-i-magyar-haz]]><![CDATA[Táncház - kézműves foglalkozás - Így tedd rá!]]>Sat, 06 May 2017 14:00:41 GMThttp://amit-ny.org/blog/tanchaz-kezmuves-foglalkozas-igy-tedd-raKedves Résztvevők!

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe konferenciánk két előadójának programjait, mely rendezvényünkhöz kapcsolódva kerülnek megrendezésre New Yorkban a Magyar Házban.
Június 9-én 17.00 órától gyermekjátszó, táncház, kézművesfoglalkozás várja a kisebbeket, míg a szülők, pedagógusok, érdeklődők konzultáción vehetnek részt Balatoni Katalinnal, az Így tedd ! program vezetőjével.
Június 11-én egész napos workshop keretén belül bárki fejlesztheti, bővítheti tudását a népi játékok, mondókák, népdalok és a néptánc terén a program vezető módszertani oktató által. Balatoni Katalin már nem először látogat el az USA-ba, hogy elhozza nekünk azt a fajta pedagógiai és kultúrális sokszínűséget, mely gyermekeink oktatásában nélkülözhetetlen, és Magyarországon az elsőszámú programként számontartott. A workshop résztveői oklevelet és egy játékgyűjteményt is kapnak!
A programról és a munkásságukról itt találtok további információkat:
www.igyteddra.hu

https://www.facebook.com/igyteddra/
]]>
<![CDATA[AMIT 2017 Információkérés]]>Wed, 28 Dec 2016 22:18:59 GMThttp://amit-ny.org/blog/amit-2017-informaciokeresKedves Pedagógustársak! Állandó és leendő AMIT-tagok! Az idei tanév második felében, 2017 júniusában, immár 5-dik alkalommal rendezzük meg a sokatok számára már ismert, Amerikai Magyar Iskolák Találkozóját. Az AMIT évről-évre mindig nagy sikert ér el a résztvevők körében, és egyre pozitívabb visszajelzéseket kapunk a találkozón elsajátított ismeretek gyakorlati megvalósításáról. Hiszen az AMIT amellett, hogy kiváló lehetőség a találkozásra, egymás szervezetének és munkájának megismerésére, tanítás módszertani konferencia és workshop is. Erről részletesebben olvashattok, a mellékelt dokumentumban. Annak érdekében, hogy fejlődhessen a kezdeményezés, egy kérdőív kitöltésére kérünk most Benneteket! Mindenkit szeretettel várunk a következő konferencián!

​Üdvözlettel: a szervezők 
]]>
<![CDATA[AMIT 2016]]>Thu, 07 Apr 2016 15:24:03 GMThttp://amit-ny.org/blog/amit-2016Megkezdődött az AMIT 2016 elő-regisztrációja.
Regisztrálni az AMIT honlapon lehet május 8-ig.
]]>
<![CDATA[Köszönjük az eddig beérkező regisztrációkat ! Még 2 hét !]]>Mon, 01 Jun 2015 01:29:44 GMThttp://amit-ny.org/blog/ksznjk-az-eddig-berkez-regisztrcikat-mg-2-htPicture
A mai napig, (május 31) a regisztráltak névsora. 54 fő.

Megkérünk mindenkit aki szeretne részt venni a konferencián, és még nem regisztrált, hogy a regisztrációt minél előbb küldje el az AMIT honlapról. link
Aki már regisztrált az szintén a honlapon befizetheti a kedvezményes részvételi díjat június 5-ig.
Június 5. után csak a helyszínen lesz lehetőség ezt megtenni $45-ellenében.
Az ebéd és vacsora létszámát szintén június 5-én fogjuk elküldeni a Főkonzulátusnak. Ez azt jelenti hogy étkezés csak a június 5-ig beérkező regisztráltaknak tudunk garantálni. Megértésüket köszönjük.

AMIT szervezőbizottság.

]]>
<![CDATA[AMIT 2015 program]]>Mon, 01 Jun 2015 01:24:09 GMThttp://amit-ny.org/blog/amit-2015-program
A program letölthető pdf formátumban innen.
]]>
<![CDATA[Köszönjük az eddig beérkező regisztrációkat ! Még 3 hét !]]>Sun, 24 May 2015 03:51:46 GMThttp://amit-ny.org/blog/ksznjk-az-eddig-berkez-regisztrcikat-mg-3-htA mai napig, (május 23) a regisztráltak névsora. 25 fő.

Lukacs Attila, Beatrix Szopkó, Mária Kavcsák, Gabriella Csepe, Andrea Kovacsne Szabo, Áron Tóth, Gyöngyi Tóthné Bán, Kinga Krammer, Viola Miller, Zsuzsanna Zsemberovszky, Ildiko Toth, Gábor Dömötör, Terike Boettcherné Bicok, Velki Magdolna, Ferenc Novak, Kinga Apa-Herdlicska, Emese Papp, Éva Novák, Zsuzsanna Egervari, Dr. Judit Havas, Elvira Horvath, Maróti Orsolya, Ildikó Bézi, Mike Dobell, +1.

Megkérünk mindenkit aki szeretne részt venni a konferencián, és még nem regisztrált, hogy a regisztrációt minél előbb küldje el az AMIT honlapról. link
Aki már regisztrált az szintén a honlapon befizetheti a kedvezményes részvételi díjat június 5-ig.
Június 5. után csak a helyszínen lesz lehetőség ezt megtenni $45-ellenében.
Az ebéd és vacsora létszámát szintén június 5-én fogjuk elküldeni a Főkonzulátusnak. Ez azt jelenti hogy étkezés csak a június 5-ig beérkező regisztráltaknak tudunk garantálni. Megértésüket köszönjük.

AMIT szervezőbizottság.
]]>
<![CDATA[AMIT 2015 Hirdetés]]>Fri, 22 May 2015 20:21:35 GMThttp://amit-ny.org/blog/amit-2015-hirdetsMegkérünk minden kedves érdeklődőt, támogatót, hogy lehetőségéhez képest terjessze a konferencia hírét.
A hirdetés letölthetö innen .pdf formában.
]]>
<![CDATA[Chelsea Zenei Fesztivál New Yorkban. Díszvendégek: Magyarország és Finnország.]]>Tue, 19 May 2015 17:16:53 GMThttp://amit-ny.org/blog/chelsea-zenei-fesztivl-new-yorkban-dszvendgek-magyarorszg-s-finnorszgPicture
dr. Demeter Anita kért meg minket arra, hogy a fesztiválra felhívjuk a figyelmet.
"A tanári konferencia előestéjén , június 12-én nyit a Chelsea Zenei Fesztivál New Yorkban, amelynek díszvendége Magyarország és Finnország lesz."

További információ a fesztivál honlapján [http://www.chelseamusicfestival2015.org/] és az alábbi hirdetményben találhatók.

Hirdetmény letöltése


]]>
<![CDATA[Elő regisztráció, és technikai nap]]>Tue, 19 May 2015 16:55:16 GMThttp://amit-ny.org/blog/el-regisztrci-s-technikai-napPicture
AMIT 2015

Elő regisztráció, és technikai nap

Kedves Kollégák, Résztvevők, Érdeklődők!

Az AMIT 2015 Konferencia előkészületei a végső fázisba jutottak. Az alábbiakban szeretnék néhány fontos dolgot bejelenteni.

• A konferencia helyszíne:
Magyarország Főkonzulátusa, 223 East 52nd Street, New York, NY 10022

• Az elő-regisztrációs befizetéseket az AMIT honlapon lehet megtenni 2015. június 5-ig PayPal-lal, [ http://www.amit-ny.org ] vagy csekken elküldve az alábbi címre:
Attila Lukacs 124 Remsen St. #5, Brooklyn, NY, 11201

A konferencia részvételi díja egységesen $35/fő elővételben [2015. június 5-ig].

Ezt követően csak a konferencia reggelén lesz lehetőség a részvételi díj befizetésére $45/fő összegért.

A részvételi díj mindkét esetben tartalmazza az egész napos részvételt, egy ebédet és egy vacsorát a Főkonzulátuson.

Kérünk mindenkit, hogy a korlátozott létszám miatt a befizetéseket minél előbb tegyék meg. Az ebédet és a vacsorát csak a 2015. június 5-ig beérkező azon regisztráltaknak tudjuk garantálni, akik a befizetést is teljesítették. A létszámot 2015. június 5. után le kell adnunk a főkonzulátus szakácsának.

• A befizetésekkel együtt a résztvevők regisztrációját is legyenek szívesek elküldeni a honlapról, ha ezt még nem tették volna meg, mert a regisztráció alapján fogjuk elkészíteni a személyre szóló belépőket. Akik már regisztráltak az ez évi konferenciára, azoknak nem kell még egyszer megtenni.

Az eddig regisztráltak névsora. (május17) (14db):

Lukacs Attila, Beatrix Szopkó, Mária Kavcsák, Gabriella Csepe, Andrea Kovacsne Szabo, Áron Tóth, Gyöngyi Tóthné Bán, Kinga Krammer, Viola Miller, Zsuzsanna Zsemberovszky, Ildiko Toth, Zsuzsa Lengyel, Gábor Dömötör,Terike Boettcherné Bicok.

• A konferencia előtti napon, 2015. június 12-én 12:00 és 14:00 óra között pénteken technikai találkozót tartunk a Főkonzulátuson. Ez alatt az idő alatt mindenkinek lehetősége lesz a konferencia lefolyásával kapcsolatos kérdések megbeszélésére, hozott anyagok leadására, technikai dolgok kipróbálására és nem utolsósorban személyes beszélgetésekre.

Mindenkit szeretettel várunk.

Tisztelettel:

Kerekes Judit, Petreczky Katalin, Lukács Attila,


A dokumentum letölthető innen.

]]>