AMIT DAL
HU |EN

Hírek

Diaszpóra Óvodás kidolgozott programtervek

Készülőben a Diaszpóra Alapozó Programtervek a 3-7 éves korosztály számára
Diaszpóra Óvodás kidolgozott programtervek

Már sok éve a világ magyar pedagógus közösségeiben azonos probléma merült fel így 2020. februárjában a Diaszpóra Iskolák Budapest-i Találkozóján elhatároztuk, hogy összeállítjuk a tematikusan és részletesen kidolgozott alapozó programot melyet 2020 nyarára a Rákóczi Szövetség támogatásával kezdtünk volna megírni.  

Miért fontos ez? Az AMIT felmérései szerint a hétvégi iskolákban az egyik legnagyobb probléma a hiányos magyar nyelvtudás mely hátráltatja a haladást.  150 éves magyar diaszpóra a történelmében elsőként valósul meg ilyen átfogó tematikus anyag. Nem csoda a késedelem, mert 3.75%-nyi időben próbáljuk elérni mindazt a külhonban amit egy magyarországí óvodában kapnak a gyemekek. Hatalmas a kihívás, másképp kell megközelíteni a problémát mint eddig.

Ezek a tervek témáiban és szókincsében játékosan készítik fel a gyerekeket az első osztályra. Keresgélés és program összeállítása helyett a tanár vagy szülő a felkészülésre és differenciálásra szánálhatja az időt és majd természetesen úgy igazíthatja ahogy neki megfelel. Sajnos a koronavírus közbeszólt, de a gyermekek nőnek, nem tudtunk tovább várni. Az elszánt fejlesztőcsapat AMIT vezetéssel 7 országból 2020. júniusi kezdettel egy 60 terves (3 évre szóló) programot vázolt fel. A tervek kidolgozása most van folyamatban melybe magyarországi mesterpedagógusok is becsatlakoztak. A tervek nyelvészeti és minőségi lektorálás után kerülnek majd bemutatásra. A probaidőszak megkezdését 2021 őszére tervezzük melyek mindenki számára ingyenesen elérhetők lesznek. 

Facebook Twitter Skype LinkedIn E-mail Nyomtatás

Hírlevél
Értesüljön legújabb programjainkról!