AMIT DAL
HU | EN

Hírek

Diaszpóra osztály indul Sárospatakon

Jelentkezés 2021. május 31-ig!
Diaszpóra osztály indul Sárospatakon

GIMNÁZIUMI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG A DIASZPÓRÁBAN ÉLŐKNEK

A Nemzetpolitikai Államtitkárság által támogatott, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma és Általános Iskolája a diaszpórában élő magyar fiataloknak 5 ésves gimnáziumi ösztöndíjat indít bentlakásos lehetőséggel.

A képzés a felvételt elnyerő azon diákok számára ingyenes, akik legkésőbb 2021. június 30-ig (a beiratkozás napjáig) igazolni tudják magyar állampolgárságukat, vagy az annak megszerzésére benyújtott kérelmüket.

A pályázati felhívás ide kattintva érhető el. Angolul itt. A jelentkezéseket 2021. május 31-ig várják!

Az iskolát 1531-ben Perényi Péter parancsára alapították. A Kollégium diákjaiból kerültek ki az 1848–49-es forradalom és szabadságharc legkeményebb irányítói közül többen. Az iskola továbbá híres volt magas műveltségű tanárairól, és azok európai szintű tanításáról.

A Sárospataki Református Kollégiumot a történelem során több jelzővel is emlegették. Az egyik legközismertebb a Bodrog-parti Athén. Csokonai viszont a Múzsák székhelyeként emlegette. Legújabb címe a Magyar Cambridge, hiszen itt lehetett elsőként angol nyelvű diplomát szerezni az országban.

Ma robotika, nyelv, sport programjai is vannak. Földrajz, kémia, biologiából országos dőntő szinten versenyeznek az idén (még nincs vége).

Facebook                 Honlap                Bemutató video

Híres diákjai:

Facebook Twitter Skype LinkedIn E-mail Nyomtatás

Hírlevél
Értesüljön legújabb programjainkról!