AMIT DAL
HU | EN

Hírek

ECL - Online vizsga 2022

Új lehetőséget kapnak a vizsgázók 2022 májusától

Jelenleg rendszer software fejlesztés folyik a pécsi ECL központban és ezt tökéletesítik és a munkálatok folynak ez ügyben, de annyi jó hirt már kapunk, hogy az ECL online vizsgáztatást is lehetővé tesz jövő májustól.

Az online vizsga fajtái:

• A vizsgázó az otthonában vizsgázik

• A vizsgázó számítógépes vizsgahelyen saját eszközzel vizsgázik

• A vizsgázó számítógépes vizsgahelyen a helyi számítógépen tesz vizsgát

A vizsga szerkezete és tipusa megeggyezik a papír alapú vizsga 4 részével: olvasás, írás, beszéd értés és beszédkészség
2 kamerás közvetítés szükséges, az egyiken megoldja a másik pedig a vizsgázó környezetének hitelességéről ad tanúságot a "teremfelügyelőn át".
A vizsgázó a tájékoztatóban leírt határidőkig telepíti a rendszert, feltölti az azonosításhoz szükséges dokumentumokat. 

• Azonosítás: 72 órával a vizsga előtt (fénykép készítése, egér- és billentyűzetmozgás mintázata)
• A vizsga kezdési időpontja előtt 30 perccel bejelentkezik a rendszerbe.

Habár iskolai kredit nélküli de létezik ECL junior vizsga is erről tájékoztatás itt.

Vizsgáztatásról rendszerezett tájékozatonk itt találhatók magyarul és itt angolul, melyeket továbbíthattok a helyi minisztériumoknak is. 

Az AMIT egy munkacsoportot alakít, és kérjük jelentkezzetek. Minden támogatást megadunk, hogy egyszerűbb legyen az intézés és átadjuk egymásnak a sikeres tippeket. 

Az ECL nemcsak egy vizsga, hanem fokozatosan bővülő anyag, út a jobb minőségit tudás felé.
Az elfogadtatás pedig azért szükséges, mert ezzel középiskolai és egyetemi kreditet kaphat valaki, idejét és pénzét másra fordithatja. Ezentúl Európában elfogadott gyakorlat az önéletrajzon való megjelenítése, ha éppen a jövőben ki tudnák ezt használni.

ECL felkészítés az USÁ-ban mely nyitott a saját iskola tagságán kívül mások számára is:
Ha van ami nem listázott kérjük az AMIT emailjére küldjétek el pontos elérhetőséggel honlappal stb. 
Itt a hivatkozásokban kifejezetten ECL felkészítést logos hivatalos honlapokat keresünk ahol nyilvánvaló a céltudatos felkészítés az ECL-re nemcsak egy tanfolyam.

Napocska Iskola

ECL Háttere az USA-ban

Az USA-ban, Dr. Aranyos Judit vitelezte ki az ECL elismerését először Észak-Karolinában 2019 januárjától csoportjának a tanulói sikeres felső, illetve középfokú nyelvvizsgát tettek le. Ez igen jelentős feladat volt, mert az ECL vizsgarendszert az előtt nem ismerték az USA-ban csak az ALTA létezett ahol írásbeli és szóbeli vizsgát lehetett tenni magyarból és ezt sok helyütt nem fogadták el.

Judit felvette a Pécsi ECL központtal a kapcsolatot és személyes tárgyalásának köszönhetően az NC Educational Board platformra tűzte az ECL nyelvvizsgák nyelvi kreditként történő elfogadását a gimnáziumokban és az állami egyetemeken. A javaslatot a board elfogadta.

Judit nemcsak a magyar anyanyelvi USA-ban élő tanulóknak végre nyitottá vált az út a Seal of Biliteracy megszerzésére ECL nyelvvizsgával hanem bármely más ECL nyelv számára is tehát más etnikumok számára is. 

Facebook Twitter Skype LinkedIn E-mail Nyomtatás

Hírlevél
Értesüljön legújabb programjainkról!