AMIT DAL
HU | EN

Hírek

Balassi ösztöndíj határidő: 2021. október 13.

Nagykövetségtől kaptuk a Külgazdasági és Külügyminisztérium Balassi-ösztöndíjprogram keretében meghirdetett 2022-es tanévre szóló ösztöndíjpályázatát keresztféléves rendű Magyar nyelvi és magyarságismereti képzésére vonatkozóan.

A pályázati felhívás magyar nyelven itt és angol nyelven itt érhető el.

A pályázati határidő: 2021. október 13.

A programról:

A magyar nyelvi és magyarságismereti állami ösztöndíj célja a diaszpórában élő, magyar származású, külföldi állampolgárságú fiatalok magyarnyelv-tudásának és Magyarországgal kapcsolatos ismereteinek fejlesztése, elmélyítése.

A kétszemeszteres magyarországi tanulmányokra a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM) kerül sor. Az ösztöndíjprogram céljainak sikeres megvalósítása érdekében a KKM együttműködik a Magyar Diaszpóra Tanács tagszervezeteivel, különös tekintettel az ifjúsági közösségépítést elősegítő szervezetekkel, így a Külföldi Magyar Cserkészszövetséggel.

A program magyar nyelvi és magyarságismereti tanulmányokat tartalmaz, valamint lehetőséget nyújt Magyarországgal és az élő magyar kultúrával való aktív megismerkedésre is. A magyarságismereti tanulmányok keretében történelem, irodalom, földrajz, néprajz, művészettörténet és társadalomismeret tantárgyakat tanulnak az ösztöndíjasok.

A program magyarságismereti tanulmányokból – nyelvi szinttől függően – záróvizsgával, azaz egy választott témából megírt záródolgozat megvédésével fejeződik be. A pályázó vállalja, hogy a tanév végén magyar nyelvből államilag elismert nyelvvizsgán vesz részt.

Jelentkezés angol nyelven itt.

Részletek és kiirás

Facebook Twitter Skype LinkedIn E-mail Nyomtatás

Hírlevél
Értesüljön legújabb programjainkról!