AMIT DAL
HU |EN

Hírek

Rákóczi táborok 2023.

Meghirdette a Rákóczi Szövetség a 2023-as táborokat, várják a jelentkezőket! Határidő április 14!

Az idén is széles skálájú a választék a táborok közt. Tekintsétek meg a videot. 

Jelentkezési időszak: 2023. február 6. – 2023. április 14.

A Rákóczi Szövetség – a Magyar Diaszpóra Tanács kérése alapján és a Magyar Kormány támogatásával – újra meghirdeti nagy sikerű Diaszpóra Programját. A program 2023 folyamán diaszpórában élő 10 és 25 év közötti magyar fiatalnak és a diaszpóra közösségekben tevékenykedő pedagógusoknak teremt lehetőséget magyarországi tanulmányútra.

Jelentkezés a Rákóczi Szövetség honlapján online.

Tervezett időpontok a diaszpóra számára:

Programokat itt, Jelentkezést itt éritek el

A pályázók köre: Diaszpórában élő magyar fiatalok

A Programra pályázhatnak azok a diaszpórában élő, 10 és 25 év közötti magyar fiatalok, akik a helyi magyar közösségekben működő hétvégi iskolák, hagyományőrző és kulturális egyesületek, vallási közösségek munkájában aktívan – legalább 1 éve – részt vesznek. Ennek fennállását a helyi magyar szervezetnek igazolnia kell.

A Program keretében egy személy 2023 folyamán egy alkalommal, 1 tetszőlegesen kiválasztott programidőszakban látogathat el Magyarországra.

A kiskorú (18 éves kor alatti) résztvevőket csak csoportosan (5+1 fő) és felnőtt kísérővel tudjuk fogadni. A kiskorúak jelentkezéséhez minden esetben szülői jóváhagyás szükséges. Valamennyi jelentkezőtől rövid motivációs levelet kérünk.

A diaszpórában tevékenykedő pedagógusok, amennyiben nem kísérőként érkeznek a programra, úgy a nyári Összmagyar Tanártáborba jelentkezhetnek. A tanároktól a jelentkezéshez motivációs levelet és az adott diaszpóra közösség ajánló levelét kérjük.

  • Kísérő  szerepére azok a 25. életévüket betöltött, közösségben aktív személyek (pedagógus, néptánctanár, közösségi vezető, szülő stb.) pályázhatnak, akik legalább társalgási szintű magyar nyelvtudással rendelkeznek és az elektronikus pályázati felületen motivációs levelüket feltöltötték. 5 kiskorú fiatal után egy kísérő jelentkezése fogadható el.

A Program finanszírozása:

A Rákóczi Szövetség a sikerrel pályázók számára a Program idején fedezi a szállás, az ellátás, a balesetbiztosítás, a magyarországi utazások teljes költségét, valamint a Programmal kapcsolatos foglalkozások, rendezvények, belépők díjait.

A sikeres jelentkezést követően 30.000 HUF regisztrációs díj megfizetése szükséges a részvétel megerősítéséhez. A regisztrációs díjat az utazást követően visszatérítjük a résztvevőknek, ha részt vettek a program teljes időszakán.

A program résztvevőinek utazási költségeihez a Rákóczi Szövetség az alábbi összegekkel járul hozzá térségek szerint. Az utazási hozzájárulást az utazást követően banki átutalással teljesítjük.

  • Észak-Amerika: 100 000 HUF
  • Nyugat-Európa, Izrael: 20 000 HUF
  • Dél-Amerika: 250 000 HUF
  • Ausztrália és Új-Zéland: 150 000 HUF
  • Dél-Afrika: 150 000 HUF

A kiinduló ország és Magyarország közötti utazást, utasbiztosítást, valamint a visszautat a résztvevők és a kísérők egyénileg szervezik meg.

Érdeklődni lehet a diaszpora@rakocziszovetseg.hu e-mail címen vagy a +36 1 201 3067-es telefonszámon.

Kellemes táborozást! Várjuk majd a beszámolókat, fotóitokat!

AMIT Csapat

Facebook Twitter Skype LinkedIn E-mail Nyomtatás

Hírlevél
Értesüljön legújabb programjainkról!