AMIT DAL
HU |EN

Hírek

AMIT-Tali | Csalafinta matematika

2023. november 10. péntek 20:30h EST - Tanároknak szülőknek bemutató
AMIT-Tali | Csalafinta matematika

Különleges program indult, Csalafinta matematika néven melyre az AMIT 2023. november 10-én pénteken, 20:30h EST kezdettel online bemutatót rendez. A hozzáférést az AMIT hírlevélben küldjük. A program vezetőjét kérdeztük a kezdetekről és céljairól:

"2020 szeptemberében egy maroknyi 4-7 éves korú gyermek csapattal elkezdtem egy online játékos matematikai gondolkodás fejlesztő foglalkozás sorozatot.
Az eredeti cél, az akkor általam vezetett magyar iskolában a pandémia okozta lemorzsolódás megállítása illetve visszafordítása volt, a legfiatalabb korosztályban. Egy New York-i barátnőm biztatására - akinek a kisfia a program online volta miatt hozzánk csapódott - meghirdettem ezt a magyar nyelvű matek szakkört kicsit szélesebb körben. Akkor még nem tudtam, hogy három év múlva 2023-ban, USA- Kanada - Európa különböző pontjairól bejelentkező száznál is több csillogó szemű Csalafinta gyerek vesz majd körül minden héten. Jelenleg 17 szakköröm fut 5-13 éves korú gyerekeknek.
Mindig érdekelt, hogy miként lehet a matematikai gondolkodásnak egészen kis kortól megágyazni a gyermekkori tanulási módokat szem előtt tartva. Vajon miért veszítünk el annyi játékos, csupa kérdés okos ovis korú gyereket pár iskolaév után az ostoba és korai formalizálással, repetitív tanár által megszabott gyakoroltatással Miért is kell a gyerekekből kiölni az érdeklődést?
Örömmel tapasztaltam a szakkörökön, hogy még azok a gyerekek is, akik ugyan értenek magyarul, de kicsit félnek magyarul beszélni,,egy-egy érdekes kérdés, rejtvény esetén megfeledkezve magukról átlépik nyelvi gátlásaikat és kézzel lábbal, botladozó nyelvvel ,de lelkesedéssel lelövik a megoldást. Mert nem véletlenül, hanem abszolút szándékosan, ezek a szakkörök inkább beszéltetősek, mint az otthon megszokott kis matek szakkörök. Több bennük a játék, az együttes összmunkára való lehetőség.
Idén nyáron egy igazi, élő egyhetes Csalafinta Családi tábort is szerveztünk Ohióban, szép természeti környezetben. A tábor igazi kassza siker volt. Minden résztvevő család újra jelentkezett így jövőre ugyanakkor ugyanott repetázunk.
Ha kicsit bővebben szeretnél hallani a program módszereiről, a családi táborról kérlek csatlakozz be a beszélgetésbe november 1O-én!

Nagy Zsuzsa

Csalafinta Matek Gyerekeknek szakköri program vezetőtanár

Amit hírlevélre a feliratkozás az amit főoldalán lehetséges. Szeretettel várunk benneteket!

AMIT Csapat

Facebook Twitter Skype LinkedIn E-mail Nyomtatás

Hírlevél
Értesüljön legújabb programjainkról!