AMIT DAL
HU | EN

Bemutatkozás

ALAKULÁS
Az Amerikai Magyar Iskolák Találkozója (AMIT) 2013–ban tartotta első konferenciáját. 2017 óta önálló szervezeti formát öltve American Hungarian Schools Association néven bejegyezve folytatja közösségépítú tevékenységét, hogy ezzel is elősegítse az iskolák közötti kapcsolatrendszer további lehetőségeit, teret adva a közös kultúrális programok szervezésének.

KONFERENCIA
Az évente megrendezésre kerülő módszertani konferenciánknak a New York-i Magyar Főkonzulátus ad otthont.

TOVÁBBKÉPZÉS
Az éves pedagógus továbbképzések előadásanyagait egy adott témakör köré építve, interaktív és változatos csoportmegbeszélések során dolgozzuk fel, szakmai ismereteket, inspirációt és szellemi feltöltődést nyújtva a jelenlévőknek.

MÓDSZERTANI MŰHELY
Az iskolavezetők számára szervezett megbeszéléseken az adminisztrációval, iskolairányítással kapcsolatos intézményi kihívásokat és sikertörténeteket tudjuk megosztani egymással.

ANYAGI TÁMOGATÁS
A résztvevők számára utazási és szállásköltség támogatást biztosítunk.

AMIT TAG ISKOLÁK
Az AMIT honlapján lehetőséget biztosítunk a hétvégi magyar iskolák és óvodák bemutatkozására. Az AMIT Észak-Amerikát átfogó hálózatába eddig 32 iskola kapcsolódott be.

HONLAP
Kétnyelvű honlapunkon tanplatformot hoztunk létre. Ide padlet oldalakat töltöttünk fel, amelyekbe rendszerezett, kipróbált anyagokat, tanítási segédleteket, vizsagarendszer ismertetőket és az online platformok összehasonlító leírását tettük közzé. 

WEBINÁRIUMOK 
2020 tavaszától AMIT - TALI online webinárium sorozattal segítjük a hétvégi magyar iskolák tevékenységét és az online oktatásra való átállását. Eddig 6 webinárium került megrendezésre 235 résztvevővel. Az AMIT konferenciák és webináriumok előadás anyagai szintén elérhetőek honlapunkon.

HIRLEVÉL
Havi rendszerességgel megjelenő hírlevelünkben beszámolunk az amerikai-magyar iskolákat érintő újdonságokról, pályázati lehetőségekről. 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA
A közösségi média felületein keresztül is tartjuk a kapcsolatot az iskolák vezetőivel, illetve az AMIT konferenciák résztvevőivel.

TÁRSINTÉZMÉNYEK
Az AMIT  tevékenységét számos magyarországi  intézménnyel való együttműködése teszi teljessé: KKM Magyar Nyelvi Tagozat (Balassi Intézet), ELTE-TÓK, Antall József Tudásközpont, Magyar Pedagógiai Társaság, Soproni Egyetem, Pécsi Egyetem ECL vizsgaközpont stb. Ernyőszervezetünk más földrészeken működő magyar iskolák képviselőivel is folyamatos kapcsolatban áll.

Az AMIT 2019-ben csatlakozott az Amerikai Hétvégi Iskolák Koalíciójához (Coalition of Community Based Language Heritage School Conference).

Hírlevél
Értesüljön legújabb programjainkról!