AMIT DAL
HU |EN

Bemutatkozás

ALAKULÁS
Az Amerikai Magyar Iskolák Találkozója (AMIT) 2013–ban tartotta első konferenciáját. 2017 óta önálló szervezeti formát öltve American Hungarian Schools Association néven bejegyezve folytatja közösségépítő tevékenységét, hogy ezzel is elősegítse az iskolák közötti kapcsolatrendszer további lehetőségeit, teret adva a közös kulturális programok szervezésének.

KONFERENCIA
Az évente megrendezésre kerülő módszertani konferenciánknak a New York-i Magyar Főkonzulátus ad otthont.

TOVÁBBKÉPZÉS
Az éves pedagógus továbbképzések előadásanyagait egy adott témakör köré építve, interaktív és változatos csoportmegbeszélések során dolgozzuk fel, szakmai ismereteket, inspirációt és szellemi feltöltődést nyújtva a jelenlévőknek.

MÓDSZERTANI MŰHELY
Az iskolavezetők számára szervezett megbeszéléseken az adminisztrációval, iskolairányítással kapcsolatos intézményi kihívásokat és sikertörténeteket tudjuk megosztani egymással.

ANYAGI TÁMOGATÁS
A résztvevők számára részbeni utazási és szállásköltség támogatást biztosítunk az éves konferenciánkra, ha módunkban áll.

AMIT TAG ISKOLÁK
Az AMIT honlapján lehetőséget biztosítunk a hétvégi magyar iskolák és óvodák bemutatkozására. Az AMIT Észak-Amerikát átfogó hálózatába eddig 32 iskola kapcsolódott be.

HONLAP
Kétnyelvű honlapunkon tanplatformot hoztunk létre. Ide padlet oldalakat töltöttünk fel, amelyekbe rendszerezett, kipróbált anyagokat, tanítási segédleteket, vizsgarendszer ismertetőket és az online platformok összehasonlító leírását tettük közzé. 

SAJÁT FEJLESZTÉSŰ MAGYAR NYELVI ÉS KULTURÁLIS TANANYAG
Kifejezetten a külhonban élő pedagógusok, szülők és gyermekek számára 2021-ben a koronavírus idején a diaszpórában és Magyarországon élő fejlesztők (DMOIESZ) segítségével az AMIT vezetésével egy új koncepciót dolgoztunk ki 3-8 éves korosztály számára mely az magyaralapozo.org honlapon található. A kulcsra kész két hetes ciklusokra épülő tervekben minden kéznél van, rögtön használhatók, minőségileg ellenőrzött, kidolgozott témák melyek szókincsükben felfejlesztenek az iskolára.

WEBINÁRIUMOK 
2020 tavaszától AMIT - TALI online webinárium sorozattal segítjük a hétvégi magyar iskolák tevékenységét és az online oktatásra való átállását. Eddig 14 webinárium került megrendezésre 400 résztvevővel. Az AMIT konferenciák és webináriumok előadás anyagai szintén elérhetőek honlapunkon.

HÍRLEVÉL
Havi rendszerességgel megjelenő hírlevelünkben beszámolunk az amerikai-magyar iskolákat érintő újdonságokról, pályázati lehetőségekről. 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA
A közösségi média felületein keresztül is tartjuk a kapcsolatot az iskolák vezetőivel, illetve az AMIT konferenciák résztvevőivel.

TÁRSINTÉZMÉNYEK
Az AMIT  tevékenységét számos magyarországi  intézménnyel való együttműködése teszi teljessé: KKM Magyar Nyelvi Tagozat (Balassi Intézet), ELTE-TÓK, Antall József Tudásközpont, Magyar Pedagógiai Társaság, Soproni Egyetem, Pécsi Egyetem ECL vizsgaközpont, Ajkai városi óvoda Európai Tehetségpont, Debreceni Egyetem stb. Ernyőszervezetünk más földrészeken működő magyar iskolák képviselőivel is folyamatos kapcsolatban áll.

Az AMIT 2019-ben csatlakozott az Amerikai Hétvégi Iskolák Koalíciójához (Coalition of Community Based Language Heritage School Conference).

Hírlevél
Értesüljön legújabb programjainkról!