AMIT DAL
HU |EN

Kiválóságaink

Magyarország New York-i Főkonzulátusa évente három életpálya díjat adományoz a kiemelkedő pedagógusok és fejlesztők számára akik nemcsak a saját iskolájuk hanem a közösség érdekében tettek több éven át akik példamutató odaadással, jellemmel őrzik és terjesztik a magyar kulturális örökség értékeit és fáradhatatlan erőfeszítéseik inspirációt jelentettek a körülöttük élők számára. Az Amerikai Egyesült Államokbeli szolgálatuk elismeréseként a tiszteletdíjat  az éves konferenciánkon adjuk át.

Kérjük a jelöléseket az iskola közösségek pontos érdemekkel és fotóval e-mailünkre küldjék el minden év május 15-ig. A díjak megítélése titkos egészen az átadásig, az adott év AMIT konferencia napjáig.

ECL ELFOGADÁSA az USA-ban, NEMCSAK MAGYAR HANEM MÁS ETNIKUMOK SZÁMÁRA IS

Az USA-ban, Dr. Aranyos Judit vitelezte ki az ECL elismerését először Észak-Karolinában 2019 januárjától csoportjának a tanulói sikeres felső, illetve középfokú nyelvvizsgát tettek le. Ez igen jelentős feladat volt, mert az ECL vizsgarendszert az előtt nem ismerték az USA-ban csak az ALTA létezett ahol írásbeli és szóbeli vizsgát lehetett tenni magyarból és ezt sok helyütt nem fogadták el.

Judit felvette a Pécsi ECL központtal a kapcsolatot és személyes tárgyalásának köszönhetően az NC Educational Board platformra tűzte az ECL nyelvvizsgák nyelvi kreditként történő elfogadását a gimnáziumokban és az állami egyetemeken. A javaslatot a board elfogadta.

Judit nemcsak a magyar anyanyelvi USA-ban élő tanulóknak végre nyitottá vált az út a Seal of Biliteracy megszerzésére ECL nyelvvizsgával hanem bármely más ECL nyelv számára is tehát más etnikumok számára is.  Vizsgáztatásról, és azóta az ECL fejleményekről bővebben itt.

Hírlevél
Értesüljön legújabb programjainkról!