AMIT DAL
HU |EN

Információk

MÁR CSAK   NAP !

Kedves Érdeklődők! Ezt az oldalt még frissítjük ahogy az események megerősítést nyernek.


  18h-19:30h     | TBA
                              Helyszín: Magyarország New York-i Főkonzulátusa
                           
                   223 E 52nd Street, NY, NY 10022
                   
    9h-19:00h     | Pedagógiai Konferencia
                              Helyszín: Magyarország New York-i Főkonzulátusa
                                               223 E 52nd Street, NY, NY 10022

                              Regisztrációs díj: $

10h-16h         | TBA
                          Helyszín:
                          Részvétel: ingyenes
                         

*A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.

SZÁLLÁS

Az AMIT konferencia előadói részére az AMIT foglal szállást. Courtyard New York Manhattan/ Midtown East. A résztvevők szállásfoglalása egyénileg történik. Az alábbiakban szeretnénk néhány fontos információt megosztani a kedves résztvevőkkel, hogy megkönnyítsük a foglalást. Figyelem! Mivel az október főszezon New York-ban, célszerű minél hamarabb lefoglalni a szobákat. 

Tippek:

Az Expedián a szobafoglalással eddig nem volt gond, ellentétben a Booking.com-on ahol az utolsó pillanatban törölték a már kifizetett foglalást.
Ha lehet Manhattanben foglaljatok szállást mely megkönnyíti az utazást.
A szobaáraknál a netto árhoz számítsatok pluszban ≈20% adó és egyéb költségekre pl: "$14.75 % tax +  $5 Resort fee per night + $3.50 City tax per night".

 Magyarország Főkonzulátusa, E. 52nd Street New York, NY 10022 *Courtyard Marriott Midtown East Hotelben lesznek. 


interaktív térkép, kattints bárhová, útvonaltervezéshez is vezet

       PROGRAMOK

 • Péntek este | TBA
 • Szombat | TBA
 • Vasárnap | TBA

TÖMEGKÖZLEKEDÉS

Gyorsan lehet metróval (subway/train) közlekedni.
Jegyváltás: A hitelkártyákat, mint jegyet lehet használni az érkezési pontokon. Egy jegy $2.90, mely az átszállásokra is érvényes. Aki nem szeretné a hitelkártyáját használni $1-ért vehet metrókártyát és azt töltheti korlátlan időre. Bővebben ittMetrók menetrendje innen letölthető - (LIRR értsd Long Island Rail Road, MNR Metro-North Railroad). 

Metropolitan Transit Authority honlapja  |   MyMTA néven keressétek az AppStoreban és a PlayStoreban melyekben a javítások késések is fel vannak tüntetve. (Előfordul azonban, hogy a lapjukon probléma van, figyeljetek a hibaüzenetekre pl. nem fogadja be a megállók nevét.)  - Tipp: érdemes a Google Map -en ellenőrizni, mert esetleg praktikusabb megoldást ad.

Ferry - ez a helyi hajójárat, tömegközlekedésnek számít. Nagyon reális $4 árban, 90 percig érvényes átszállással. Ezeknek a hajóknak nyitott tetőrészük is van és több útvonalon is közlekednek. Részletes információk a hajójáratokról itt. Jegyvásárlás a NYC Ferry app-en vagy jegyváltó automatákban. Fontos, hogy a menterendet előre megnézzétek, mert van ahol csak óránként közlekedik és ezt a hotelhoz vezető metróval össze kell hangolni vagy taxi is opció valamint a "service alert" mely az aktuális karbantartásokat mutatja.

PARKOLÁS

Best Parking weboldal vagy app segítségével könnyedén kedvezményes parkolási lehetőséget találhatnak a gépkocsival érkezők. Figyelni érdemes a kuponokra és az időkorlátokra. Van rá példa, hogy elővételre még kedvezményesebb áron válthatók a parkoló jegyek az app-en keresztül. 

REPTEREK

A fenti hotelhez LGA a közelebbi reptér, ahonnan tömegközlekedéssel vagy taxival lehet a belvárosba érkezni, meg is lehet osztani más utasokkal az app-en keresztül pl. Lyft  vagy Uber. LaGuardia reptértől taxival 15 perc tömegközlekedéssel 50 perc, JFK-től a taxival kb. fél óra tömegközlekedéssel (air train és átszállással) 70-90 perc az út a fenti hotelekig. Taxik tarifája a foglaltságtól függ. Lyft oldalán beárazható a tarifa itt nagyon jól mutatja a kocsi méret lehetőségeket is, de a Google térképen ha beírjátok az útvonalat a lap alján szintén mondja a taxi árakat. Nem ajánljuk a Newark-i repteret, mert igen messze van, taxi költség az ólcsóbb jegyárat felemészti.

TIPPEK A Google térképen (Android 12)

 • Pontos parkolási hely vagy ahol épp most vagy megőrzése (hogy visszatalálj):
  Érintsd meg a mobilod képernyőjét a térképen, egy kék pötty megjelenik, az alatta lévő menün a Parkolás ikonra kattints.
 • Emlékeztető mikor indulj a megadott helyre -  mely majd az akkori közlekedési helyzetet figyelembe veszi
  Állítsd be a térképen az útvonalat. A "your location" mellett kattints a 3 pontra" set depart or arrival times",
 • Utazási idő becslése a forgalom figyelembevételével egy adott időszakban
  A Google térképen állítsd be honnan hova szeretnél érkezni, majd a bal alsó sarokban kattints a "layer" ikonra, ott a "traffic" képre. A megjelenő táblázaton beállíthatod a napot és az órát. Ezen filterek felhasználásával mutatja a tervezett útvonalon az utazási időt.
 • Éttermi várakozási idő becslése 
  Kattints az étterem nevére, jobb oldalon kékkel "Learn more", jelöld be a napot és időt
 • Pontos információk: Ahogy az AMIT más oldalain, ezen az oldalon is nagyon sok a pontos bekötött de első rápillantásra nem látható link; vagy kattintással vagy a cursort a szó fölé helyezve a lap bal alsó sarokban mutatja, hogy vezet-e további oldalra. Ezeket érdemes kihasználni. pl. regisztráció itt.

   Manhattani élmények, hasznos applikációk

Hírlevél
Értesüljön legújabb programjainkról!