AMIT DAL
HU | EN

Különleges programok

A koronavirus időszaka nemcsak próbára tette a hétvégi magyar iskolákat, hanem kreatív megoldásokat hozott. Szeretnénk nektek bemutatni három online programot, amiről az AMIT konferencián már bővebben hallottatok és a pontos jelentkezést is megtudhatjátok itt. 

MATEMATIKA TEHETSÉGGONDOZÁS (7-18 évesek)

Ez az OMI (Online Magyar Iskola) által rendezett foglalkozás azon gyermekek számára akik szeretik a matematikát esetleg versenyezni is szeretnének. 

A program célja, hogy biztosítsa a matematikában érdekelt és tehetséges tanulók fejlődését, valamint kibontakoztassa tehetségüket komplex tehetségfejlesztő feladatokon keresztül, ami fejleszti a tanulók gondolkodását és kreatív problémamegoldó képességét kiváló magyar matematika professzorok és szaktanárok segítségével. A tanároknak, Dr. Varró-Gyapay Szilviának és Dr. Sebestyén Gézának tapasztalatai vannak a matematika versenyekben. Több korcsoportban foglalkoznak a felkészítéssel - $20-$30/foglalkozás. Részletesebben az OMI oldalán nyerhettek több információt . 

CSALAFINTA MATEK KLUB (3-6 évesek)

Kísérleti programot fejleszt ki Nagy Zsuzsanna, a Triangle Magyar Iskola igazgatója az óvodáskorúak számára. Célja a matematika különböző ágainak megágyazása meseszerűen a kisgyermekkori kreativitásra, fantáziára alapozva. Nagy Zsuzsa a budapesti Eötvös József Gimnáziumban tanított matematikát és e szaktudás átadását az alapok építésével kezdi magyar nyelven. Zsuzsa a foglalkozásokat a Triangle Magyar Iskola ovisaival kezdte,

Frissítés: 2021 tavaszától már hat Csalafinta Matek szakkör futott 38 tanulóval.
A jövő tanévben megduplázódik a szakkörök száma 12-re. A hagyományos iskolai naptárat követik az 2021. augusztus végén újra induló  heti 45 perces kreatív matematikai és magyar anyanyelvi gondolkodást fejlesztő foglalkozások.Olyan gyerekek jelentkezését várom akik magyarul folyékonyan beszélnek. A program remek kiegészítője lehet a hétvégi magyar iskolák  tanulóinak magyar anyanyelvi fejlesztésének.

ROBOTIKA

A jövőbe vezet  STEM -(Science Technology Engineering Mathematics) en  belül a robotika és grafikus (kép alapú) programozás, amit az AMIT fürkészett ki számotokra. A közös gondolkodást nemcsak a gyerekek, hanem a szülőkkel is együtt élvezheti a család ők bekapcsolódhatnak. Mindezt egy olyan szakembertől, akinek fia a 2017-es világbajnok csapat tagja volt.  Részvételi díj családokra bontva, tehát ha több gyerek van ugyanazt a térítést kell majd fizetni. 8  éves  kor  felett  várják  a jelentkezőket. Egyenlőre gyűjtjük a jelentkezőket aki szeretne részt venni ezt a kérdőívet töltse ki hogy a csoportot időigény és kor fejlettségi szint szerint felmérjék. Az AMIT ezt a felajánlást elsőként megteszi, közvetít utána egyenesben intézhetitek.

A jelentkezés nyitott, globális nemcsak USA vonatkozású. Ez a kérdőív az első lépés.

Az elektronikai játékok igy a programozás és a robotika is, fantasztikus élményt jelentenek pláne a családdal együtt, de javaslatunk, hogy ezeket is mértékkel, figyeljünk a napi egyensúlyra pláne most a koronavírus alatt az idegrendszer fejlődésére. Legyen szabadtéri játék sport, olvasás, zenetanulás és kellő beszélgetések is. A legsikeresebb ha előre megbeszéljük az időbeosztást.és ennek fontosságát a gyerekekkel.

Információk a Robolabortól:

Fazekas diákjai nyerték a fődíjat a robotépítő VBn 2017-ben
Miért jó a gyerekeknek a robotika szakkör?
Robolabor honlapja

Mindezekről a 8. AMIT konferencián tájékoztattunk. Ennek diái itt találhatók a Bejelentések - Különleges programok fájlban

MAGYARORSZÁGRÓL ONLINE TANÁROK SZERZŐDTETHETŐK EGYÉNILEG:

Tutimagántanár.hu - már van sikeres tapasztalat pl. zeneoktatás, korrepeteálás téren

RÁDIÓ PROGRAM

Vendég a háznál (kattints ide) - Kossuth rádio programja, visszahallgatható 60 napig, mélyebb témák, hogyan is beszégethetünk a gyerekkel, tinédzserekkel - (szülőknek pedagógusoknak)

Hírlevél
Értesüljön legújabb programjainkról!