AMIT DAL
HU |EN

Webinárium videótár

15 éves az OMI

2024. 05. 23.

Május 21-én tartották az első online órájukat. Az OMI néhány lelkes pedagógus anyuka helyi kezdeményezéseként indult az USA Észak- és Dél-Karolina államaiban. Az évek során egyre többen csatlakoztak más államokból, majd külföldről is. A 15 év alatt közel 600 családnak segítettek. A világ 5 kontinenséről, összesen 48 országból voltak már tanulóik. Hétvégi iskolaként kezdték, ma már a hét minden napján, összesen 45 csoportnak kínálnak foglalkozásokat. Így diákjaik (1-67 éves korosztály) időzónájuknak, életkoruknak és magyar nyelvtudás szintjüknek megfelelő tanulócsoportokban dolgozhatnak együtt. Az iskola növekedésével együtt a tanári kar is folyamatosan bővült. A 15 év alatt több mint 40 kiváló pedagógussal dolgoztak együtt.

Az OMI-ról:

Az Online Magyar Iskola (OMI) 2009 óta segíti a külföldön élő magyar családokat a magyar nyelv és kultúra továbbadásában, gyerekekkel való megszerettetésében. Az eredetileg észak- és dél-karolinai gyerekeknek indított internetes iskolában jelenleg a világ öt kontinenséről tanulnak magyar gyerekek.

Modern e-oktatás formájában, időben és térben egyaránt rugalmas lehetőségeket biztosítabaj diákjaiknak a tanulásra. A hét minden napján, közel 50 csoportnak kínálnak játékos, interaktív foglalkozásokat Skype-on és Zoom-on keresztül. Diákjaik (1-18 éves korosztály) életkoruknak, magyar nyelvtudás szintjüknek és érdeklődésüknek megfelelő tanulócsoportokban dolgoznak együtt.

Csoportjaik: baba-mama, zeneovi, szókincsbővítés, logopédia/beszédfejlesztés, írás-olvasás, közismereti (magyar irodalom, nyelvtan, történelem és földrajz), MID - magyar mint idegen nyelv/származási nyelv. A 2020/21-es tanévtől már felnőttek számára is indítunk magyar nyelvi kurzusokat – kezdő és haladó szinten egyaránt, illetve egy matematikai tehetséggondozó programmal is bővítették profiljukat.

Órarendjüket úgy alakították ki, hogy a különböző időzónákból, Kínától Svájcon át Tanzániáig, mindenki számára tudnak megfelelő időpontot biztosítani. Minden csoportban nagy hangsúlyt fektetnek a magyar ünnepek, jeles napok és hagyományok megismertetésére és a közösségépítésre. Tanári karunk magasan kvalifikált, Magyarországon végzett, de külföldön élő magyar gyerekek oktatásában is nagy gyakorlattal rendelkező, diplomás pedagógusokból áll.
Az Online Magyar Iskola fennállásának 15 éve alatt évente több száz tanulónak segített már a magyar nyelv elsajátításában, fejlesztésében, bizonyítva, hogy létezik tanítás és tanulás határok nélkül.

Hírlevél
Értesüljön legújabb programjainkról!